Més or per a l'oli d'oliva verge extra Fontclara

Més or per a l'oli d'oliva verge extra Fontclara

Els meravellosos AOVE Fontclara han estat reconeguts per la prestigiosa ZHAW – Universitat de Ciències Aplicades de Zuric.

image descriptionScroll next

Roland Zanotelli, el seu equip i els seus meravellosos AOVE Fontclara han estat reconeguts amb nous premis , en aquesta ocasió particularment emotius. Concretament, mentre que l´oli FONTCLARA ARGUDELL ha obtingut una medalla d´Or, el d´ARBEQUINA ha estat guardonat amb el Bronze per part d´un panell d´experts independents de la ZHAW – Universitat de Ciències Aplicades de Zuric, Departament de Ciències de la Vida i Gestió d'Instal·lacions, Institut per a la Innovació en Aliments i Begudes i el grup de recerca de Tecnologia de Sensors. Tots utilitzen mètodes científics per dur a terme proves que demostren quins olis es poden descriure realment com a “excel·lents”.

Hi ha molts factors determinants perquè un oli d'oliva rebi aquests premis: les olives s'han de recol·lectar en el moment òptim, s'han de premsar immediatament mitjançant els sistemes més moderns i s'han de filtrar i embotellar en absència de llum i oxigen. Només aquells que treballen amb els estàndards més alts, passió i precisió poden esperar la millor qualitat. El fet que la finca només funcioni d'acord amb els estàndards orgànics ecològics és un requisit de Roland Zanotelli, propietari de la finca establerta a Fontclara, al cor de l'Empordà (Catalunya).

Aquest premi ha resultat particularment gratificant per a Rolland Zanotelli, ja que és de nacionalitat Suïssa, concretament de Basilea. Ell va ser qui va descobrir Fontclara fa dècades, lloc del qual es va enamorar i on va decidir dur a terme el seu projecte més preat: cuidar la terra, cultivar oliveres de manera sostenible i ecològica, i produir el millor oli d'oliva del món. La crítica internacional s'ha rendit als seus AOVE, i any rere any recull nous premis, alhora que va incrementant la producció. Actualment, compta amb més de 60 hectàrees de terreny i més de 12.500 oliveres per a la producció i venda d'oli d'oliva d'alta qualitat.

Roland Zanotelli, molt satisfet que la seva feina estigui donant els seus fruits, ha declarat: “Com a home de negocis, un s'esforça per obtenir guanys ràpidament. Treballar amb les oliveres, algunes de les quals són molt velles, m'ha ensenyat que els millors resultats requereixen temps, cor i ànima”. En arribar amb el seu oli a tothom, no només vol vendre el producte, sinó també donar a conèixer el millor la seva segona llar, la Finca Fontclara a l'Empordà.