Oliveres centenàries en
una zona privilegiada
de la Costa Brava

image descriptionScroll next

Fontclara, una història
de passió i amor

La història de Fontclara és la d'un fletxat. La de Roland Zanotelli amb l'Empordà, amb el paisatge, la flora, la tradició, la terra, la gastronomia, i, per descomptat, els camps d'oliveres.

D'aquesta història d'amor amb les oliveres centenàries que va trobar plantades a la finca del municipi de Palau-Sator, va néixer l'oli d'oliva verge extra (AOVE) Fontclara, de varietats Arbequina, Picual, Fantoio i Argudell.

Emprenedor incansable, de seguida va començar a comercialitzar l'oli Fontclara arreu del món. Una col·lecció singular, única i limitada per anyades, que ha estat acollida i lloada per gourmets internacionals, a més de rebre el reconeixement de la crítica.

En efecte, l'AOVE Fontclara ja compta amb nombrosos premis de certàmens internacionals i, el que és més important, amb el suport d'un públic fidel àvid de sentir al paladar l'essència de l'Empordà.

Una extensió de terreny, que augmenta any rere any, permetrà en els propers anys incrementar la producció de litres d'oli, i en un futur també es preveu la integració de productes complementaris al catàleg de Fontclara.

Però això serà una altra història…

Visita la nostra botiga

Sostenibilitat i innovació: l'ADN de Fontclara

L?enfocament sostenible de la finca és un senyal d?identitat de Fontclara. L'oli d'oliva verge extra es produeix de manera respectuosa i ecològica sota la supervisió del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica, que garanteix el compliment de les normatives exigides.

Actualment es cultiven unes 8.000 oliveres en 60 hectàrees de terreny, molts d'ells arbres centenaris. Hi ha olives de les varietats Arbequina, Picual, Argudell i Fantoio (aquesta última encara no està en producció), de les quals només se'n conserven els millors exemplars després d'un minuciós procés de selecció manual.

Es processen immediatament després de la collita a la mateixa tafona de la finca amb un molí Mori, procedent d'Itàlia, última tecnologia per optimitzar la qualitat de l'oli.

Què té especialment el nostre oli d'oliva verge extra d'extracció en fred?

Passió pel millor producte

L'AOVE Fontclara és de cultiu i collita propis, ecològic i premsat en fred a trull propi, amb decantació natural. En definitiva: tots els ingredients per a un AOVE Premium que marca la diferència a qualsevol plat.

Collita pròpia

S'elabora amb les millors olives que neixen d'oliveres centenàries de l'Empordà, seleccionades a mà per aconseguir sempre l'excel·lència.

Un elixir extraordinari

Els dos monovarietals Fontclara (Arbequina i Argudell) han estat guardonats als certàmens internacionals més prestigiosos del sector.

L'elaboració dels olis d'oliva verge extra Fontclara

Les olives de les varietats Arbequina, Picual, Fantoio i Argudell es recullen verdes a finals de setembre o principis doctubre. Només es conserven els millors exemplars, després d'un minuciós procés de selecció manual, per evitar qualsevol alteració als matisos de l'oli.

Es processen immediatament a la mateixa tafona de la finca, on també s'emmagatzema en dipòsits d'acer inoxidable amb temperatura controlada, i s'embotella només segons la demanda.

D'aquesta manera, tot el procés de producció de l'oli d'oliva verge extra Fontclara es desenvolupa a la mateixa finca i de forma immediata després de la collita, garantint així la preservació de les característiques organolèptiques del millor oli d'oliva verge extra.

Premis i distincions

L'equip de Fontclara

L'equip de Fontclara té un objectiu comú, que va molt més enllà de produir el millor oli d'oliva verge extra: fer pedagogia i compartir tots els secrets sobre aquest oli i el seu territori amb tots aquells que comparteixen aquesta passió amb Roland Zanotelli, fundador de Fontclara, i Nuri Torrent, directora de la marca.

És per això que l'empresari suís va posar de seguida la seva finca a disposició d'aquesta iniciativa, de manera que acull experiències relacionades amb aquest elixir, en un ambient sempre familiar i acollidor, ja que se'ns rep a casa seva. “El nostre objectiu no és només vendre un producte, sinó també fer divulgació sobre un oli i un territori del qual som autèntics apassionats”, destaca Zanotelli.