Quatre receptes per substituir altres greixos per oli d'oliva

Quatre receptes per substituir altres greixos per oli d'oliva

image descriptionScroll next

Tot (o gairebé tot) es pot cuinar amb oli d'oliva. L'oli d'oliva verge estra és un d'aquells ingredients tot terreny que senti bé en qualsevol plat, tant en cru com en fregits, a taula, en guisats… De fet, es pot emprar fins i tot en moltes receptes en què tradicionalment s'utilitzen altres greixos , cosa que els donarà un toc diferent alhora que ens permet gaudir dels nombrosos beneficis nutricionals daquesta joia de la dieta mediterrània.

 

Alguns exemples? Aquí en van només quatre, però n'hi ha molts més!

Carnivore Style

Beixamel

Cada vegada són més les persones que aposten per substituir la mantega per oli d'oliva verge extra per elaborar beixamel . En croquetes, en lasanya, amb pasta… Una bona beixamel preparada amb oli d'oliva verge extra, farina i llet queda bé amb qualsevol plat, i aquesta recepta ens permet substituir els greixos saturats de la mantega per les insaturades de l'oli d'oliva verge extra . L'oli, a més, aporta un sabor únic, lluny del toc més làctic que dóna de vegades la mantega i que a molts els pot molestar en alguns plats. Si tot i així la beixamel ens resulta massa làctica, sempre podem fer-li imaginació i jugar amb els ingredients: utilitzar farina de cigró en lloc de farina o substituir la llet per beguda vegetal. Per a una beixamel diferent i súper lleugera, res millor que utilitzar brou de verdures al gust, oli d'oliva verge extra i farina d'espelta, de sègol o de blat integral, per exemple. Foto credit: Carnivore Style.

Pa de pessic

L'oli d'oliva verge extra és el millor amic de la rebosteria casolana, i un bon exemple és el clàssic pa de pessic de iogurt que s'elabora pràcticament a totes les llars i per al qual cada mestra té el llibret. "L'oli d'oliva aporta a elaboracions com els pa de pessic una esponjositat extraordinària, molt més que l'oli de gira-sol, a més de vitamines i antioxidants, de manera que les peces aguanten millor", explica la xef Iolanda Bustos. La cuinera recomana fer servir l'oli d'oliva Arbequina, que aporta un toc afruitat a pastissos i pastissos.

Crema de verdura

Bustos té un secret que marca la diferència a les cremes de verdures: l'oli d'oliva verge extra. "No importa de què sigui la crema: si just al final li fem un rajolí d'oli d'oliva verge extra, aquesta emulsionarà súper bé i estarà més cremosa", explica. De fet, en moltes receptes s'indica que, abans de bullir-les, s'ofeguin les verdures amb mantega: també es pot fer servir oli d'oliva verge extra, que els donarà un toc mediterrani.

Maduixes

Maduixes amb nata? Sí, és clar, però què tal si innovem i apostem per maduixes amb oli d'oliva verge extra? El resultat serà sorprenent (i addictiu): Substituir la nata per un toc d'oli d'oliva verge extra et fa la sensació que menges maduixes amb nata, gràcies a la seva untuositat a la boca, a més que els nombrosos matisos de l'oli d'oliva queden meravellosament amb les maduixes.