
Beixamel
Cada vegada són més les persones que aposten per substituir la mantega per oli d'oliva verge extra per elaborar beixamel . En croquetes, en lasanya, amb pasta… Una bona beixamel preparada amb oli d'oliva verge extra, farina i llet queda bé amb qualsevol plat, i aquesta recepta ens permet substituir els greixos saturats de la mantega per les insaturades de l'oli d'oliva verge extra . L'oli, a més, aporta un sabor únic, lluny del toc més làctic que dóna de vegades la mantega i que a molts els pot molestar en alguns plats. Si tot i així la beixamel ens resulta massa làctica, sempre podem fer-li imaginació i jugar amb els ingredients: utilitzar farina de cigró en lloc de farina o substituir la llet per beguda vegetal. Per a una beixamel diferent i súper lleugera, res millor que utilitzar brou de verdures al gust, oli d'oliva verge extra i farina d'espelta, de sègol o de blat integral, per exemple. Foto credit: Carnivore Style.